София, ул. "Леонардо да Винчи" № 4 +359 88 953 4743 aobv@mail.bg acebook

Нашите проекти

Адаптирана спортна площадка

Адаптирана спортна площадка

През октомври 2020 г. стартирахме кампания за набиране на средства за изграждане на адаптирана спортна площадка за деца с аутизъм в двора на училището, които с радост ще я споделят с типичните деца. Получихме средства от Софийския спортен маратон, организиран беше и Спортен празник. Празникът се състоя на 07 ноември, като част от Национална проява "Треньори с мисия" на Кирил и Лилия Райков от 2sport4life. В рамките на 3 час всички участници се включиха в едно тренировъчно приключение. Всички тренировки бяха паралелно както за деца, така и за възрастни.

Програмата беше реализирана в няколко направления:

  1. Тренировки за деца "Детето Чудо" и "Body Transformer" с Кирил и Лилия Райков;
  2. Канго джъмпс рехабилитационна програма на канго обувки с българските представители от екипа на Кингa Себастиан. Кинга е национален треньор-координатор и дистрибутор на Kangoo Jumps с изключителни права в Румъния, България, Швеция и Сърбия. Държи рекорд на Гинес за най-голямото групово занимание на Kangoo Jumps в света. С KJ Тя иска да помогне на хората в нужда, за да ги направи здрави и щастливи, организирайки благотворителни събития в помощ на деца с рак и увреждания. Тя е основател на програми за рехабилитация на KJ;
  3. Комбат с Албена Стинилска. От 1997 г. практикува бойни спортове и е многократен световен и европейски шампион по таекондо и кикбокс. Албена печели и наградата "Златен пояс" в категория най-добър спортист при жените от Националната асоциация на бойните спортове. Състезава се и в бодибилдинга, печелейки призови места. Каскадьорството е също нейна страст и професия, както и графичния дизайн. Преминава през спортове като плуване, бейзбол, гимнастика и народни танци преди да намери бойните изкуства

Водещ на събитието беще спортния журналист - Илия Илиев. Илия Илиев е част от екипа на новините на БНТ 2 от 2013 година. Започва кариерата си като спортен журналист във вестник "7 дни спорт". Бил е репортер и редактор в bTV, както и хоноруван кореспондент на вестник "24 часа". Специално за ежедневника той успява да вземе интервю от футболната легенда Диего Марадона, което определя като един от най-щастливите си професионални моменти. Извън работата си в медии, Илия е коментатор на много лекоатлетически и други спортни събития. Сред тях са Световното първенство по полумаратон в Каварна (2012 г.), Европейското по планинско бягане в Боровец (2013 г.) и Балканските шампионати по лека атлетика през 2011 и 2013 г.

Мисията, подкрепи една благородна кауза и всички се забавлявахме докато спортувахме!

На 07.11.2021 г. от 10:00 часа, една година след стартиране на кампанията за набиране на средства за изграждане на площадката, с любезната подкрепа на Сдружение Безопасни детски площадки и Столична община – район Слатина, организира събитие за почистване, омасляване на съоръжението за игра, полагане на настилка от мулч и други в двора на ВТУ „Тодор Каблешков“, ул. „Гео Милев“№158, където е ситуирана и площадката., при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Събитието се осъществи по проект „Партньорство за красива и чиста България“, част от дългосрочната програма – _Място България на сдружение „БГ Бъди активен“ за промяна на средата, в която живеем, с финансовата подкрепа на „ Coca Cola Foundation“.